Coaching zwangerschap bevalling
coaching bij ouderschap

Zwanger zijn, bevallen en (opnieuw) vader en/of moeder worden is vaak een spannende en nieuwe fase van je leven. Het brengt veel veranderingen en emoties met zich mee. Vaak fijn, maar niet altijd, want soms valt het tegen…
JIJ+ coaching is er voor iedereen die wel wat extra mentale ondersteuning kan gebruiken voor of tijdens de zwangerschap, voor of na de bevalling of in de overgang naar het ouderschap. Bijvoorbeeld:

Als je een (nog) niet vervulde kinderwens hebt:

Een (nog) niet vervulde kinderwens kan veel emoties, stress en onzekerheid met zich meebrengen. Je kunt je alleen, onbegrepen of machteloos voelen. Ook kan het nieuwe vragen oproepen als: hoe ga ik om met de onzekerheid, het verdriet, de hoop of de teleurstelling? Hoe zorg je ervoor dat je in deze lastige situatie in balans blijft en de regie over je eigen leven houdt? Ik kan je helpen om je gedachten en gevoelens te ordenen, je veerkracht te vergroten en je doelen te verhelderen. In een persoonlijke traject, kijken we samen naar wat jij nodig hebt om je weg te vinden in deze uitdagende situatie.

Als je zwanger bent of wil worden na een miskraam:

Een nieuwe zwangerschap na een eerdere miskraam kan veel emoties oproepen. Je kunt je blij, angstig, verdrietig, schuldig of onzeker voelen. Ook is de eerste periode van je nieuwe zwangerschap vaak extra spannend. Hoe ga je om met deze gevoelens? Hoe verwerk je het verlies van je vorige zwangerschap? Ik kan je hierbij helpen. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt om deze periode zo goed mogelijk door te komen. Je leert om te gaan met stress, onzekerheid en rouw, zodat je weer kunt ontspannen en de verbinding kunt maken met je baby. Je ontdekt hoe je positief kunt denken en vertrouwen kunt opbouwen.

Bij complicaties in de zwangerschap, zoals zwangerschapsmisselijkheid (ofwel hyperemesis gravidarum of 'HG'), zwangerschapsvergiftiging, bloedverlies of dreigende vroeggeboorte:

Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven, maar soms gaat het niet zoals je had gehoopt of verwacht. Zeker als er complicaties optreden kun je je alleen, schuldig, of boos voelen. Hoe ga je om met deze gevoelens en deze situatie? Hoe houd je de verbinding met jezelf, je partner en je kindje? Hoe vind je de balans tussen je werk, je gezin en je gezondheid? Door te luisteren naar je verhaal, vragen te stellen en emotionele ondersteuning te bieden, help ik je om meer inzicht te krijgen in jezelf, je situatie en je mogelijkheden. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt om deze periode zo goed mogelijk door te komen en te genieten van je zwangerschap.

Angst voor de bevalling:

Veel vrouwen hebben last van angst voor de bevalling. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een eerdere traumatische ervaring, een gebrek aan vertrouwen in jezelf of je lichaam, of een negatief beeld van de bevalling. Deze angst kan je zwangerschap overschaduwen en je belemmeren om te genieten van deze bijzondere periode. Door samen je angst te onderzoeken en de oorzaak ervan te achterhalen, leer je hoe je jouw angst kunt verminderen of overwinnen en hoe je ermee om kunt gaan. Zo kun je met meer rust, vertrouwen en positiviteit uitkijken naar de geboorte van je kind.

Als je een zware of traumatische bevalling hebt gehad:

Een zware of traumatische bevalling kan een grote impact hebben op je leven. Je kunt last hebben van angst, schuldgevoel, verdriet, boosheid, eenzaamheid of een laag zelfbeeld. Misschien voel je je niet verbonden met je kind, je partner of jezelf. Ook kan het ervoor zorgen dat je een drempel ervaart om aan een nieuwe zwangerschap en bevalling te beginnen. Ik kan je leren omgaan met je gevoelens, je bevalling te verwerken en te accepteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Samen kijken we naar wat jíj nodig hebt om weer in balans te komen, zodat je weer kunt genieten van je jezelf, het moederschap en je gezin.

Als je baby te vroeg geboren is of om een andere reden opgenomen werd op de couveuse afdeling:

Als je baby op de couveuseafdeling is opgenomen, bijvoorbeeld vanwege een vroeggeboorte, een infectie of een aangeboren afwijking, kan dat veel impact hebben op jou en je gezin. Je kunt te maken krijgen met gevoelens van angst, schuld, verdriet, onzekerheid of stress. Misschien heb je moeite om een band op te bouwen met je baby, of om je rol als ouder te vinden. Ik kan je helpen om deze moeilijke periode door te komen met een luisterend oor, praktische tips en emotionele ondersteuning. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt om je sterker en zelfverzekerder te voelen. Ik sta voor jou klaar, zowel tijdens als na de opname van je baby.

Als je het gevoel hebt dat je faalt als ouder(s):

Voel je je soms een mislukte ouder? Heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent voor je kinderen? Worstel je met stress, schuldgevoelens of onzekerheid over het ouderschap? Ik help je om je eigen kracht te ontdekken, je valkuilen te herkennen en je uitdagingen aan te gaan. In een veilige en vertrouwde omgeving kun je je verhaal delen, je emoties uiten en nieuwe inzichten opdoen. Zodat jij meer zelfvertrouwen, balans en plezier ervaart in je rol als ouder.

Partners:

JIJ+ coaching is er niet alleen voor vrouwen, maar ook voor partners. Coaching tijdens de zwangerschap of na de bevalling voor partners kan een waardevolle ondersteuning zijn in deze bijzondere periode. Het kan je helpen om je voor te bereiden op de veranderingen die je te wachten staan, om je rol als partner en ouder te ontdekken en om je relatie met jezelf en je partner te versterken. Coaching kan ook een manier zijn om eventuele stress, angsten of onzekerheden te verminderen en om meer balans en plezier te ervaren in je leven. Ik bied begeleiding voor partners die zich willen ontwikkelen op persoonlijk of relationeel vlak, die meer inzicht willen krijgen in zichzelf en hun behoeften, die hun communicatie en verbinding willen verbeteren of die gewoon even een luisterend oor nodig hebben. Ook kan ik je helpen om je eigen behoeften en grenzen te herkennen en aan te geven, zodat je goed voor jezelf en je gezin kunt zorgen.

Staat jouw hulpvraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden.

Wil jij weten hoe we aan de slag kunnen gaan met jouw vraagstuk? Klik dan hier.
In een enkel geval blijkt voor of tijdens het traject dat ik niet de best passende hulp kan bieden. In dat geval help ik je (indien gewenst) bij het vinden van een goed alternatief.

Coaching zwangerschap bevalling
coaching bij ouderschap
Ga naar de inhoud