Na een traject bij Froukje was ik helemaal klaar om te bevallen, ik ging vol vertrouwen en moed de bevalling in. Helaas was mijn eerste bevalling er eentje met veel pech. Het duurde lang en ik had uiteindelijk veel ingrepen – ik was erna trots op mezelf maar had ook momenten weggestopt waar ik niet aan wilde denken. Ik kwam weer bij Froukje terecht om mijn bevalling te verwerken, want ik wist hierna niet zeker of ik überhaupt ooit nog een tweede kindje zou willen. Het feit dat deze ervaring zo’n levenskeuze in de weg zit, zorgde ervoor dat ik bij haar aan de bel trok. Tijdens mijn tweede traject hebben we de negatieve lading van mijn ervaring gehaald dankzij gesprekken en oefeningen. Ik kijk nu trots terug op mijn bevalling en neutraal naar de momenten waar ik eerder een stressreactie van kreeg. De ervaring van mijn eerste bevalling staat mijn keuze voor nog een kindje totaal niet meer in de weg. Precies waar ik op gehoopt had!

Nancy van Loon

Froukje, bedankt voor de coaching. Je bood precies wat ik nodig had en in combinatie als moeder en verloskundige was dit prettig. Je wist waar je het over had maar je begreep ook 100% waar ik het over had en waar mijn angst vandaan kwam. Ik zou je zeker aanraden bij andere, ga zo door!

Anoniem

Het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven: moeder zijn. Vanaf de bevalling ging het niet allemaal vanzelf voor mij: lang geperst, uiteindelijk ingeknipt en mijn zoontje is met behulp van een vacuüm ter wereld gekomen. Ik vond het erg heftig. Na de bevalling kon ik niet direct goed plassen, ook wilde de borstvoeding niet goed slagen. Ook de fles dronk mijn zoontje erg moeizaam, en ik zat mezelf constant in de weg (i.v.m. mijn werk met baby’s [red.: kraamzorg]). Ik moest al mijn kennis en de protocollen echt aan de kant zetten, en nu moeder zijn. Ik huilde de eerste weken erg veel. Ik kwam maar niet uit mijn pieker gedachten en de verantwoordelijkheid vloog me aan. 3 weken na mijn bevalling kwam ik bij Froukje terecht, nu 8 maanden later is het traject voorbij. Wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt, en het mezelf en mijn gezin het gegund heb aan mezelf te werken. Froukje was voor mij echt een coach: een luisterend oor, een plek waar ik even alles van mij af kon praten en waar zij met haar professionele onafhankelijke blik de situaties kon bekijken die ik zo moeilijk vond. Ze heeft me heel veel geleerd. Waar bepaalde dingen vandaan kwamen. Maar gaf ook direct advies en praktische tips. Ik kan nu zeggen dat ik een zekerdere moeder ben. Ik ben er nog niet, en ik denk dat ik altijd nog wel bij Froukje zou kunnen blijven komen haha, maar dat kan natuurlijk niet. Het zal elke dag weer een keuze zijn: hoe om te gaan met alles wat op me afkomt. Maar ik ga met vertrouwen de toekomst tegemoet. En dankzij de coaching van Froukje kan ik nu, ondanks de intense tijd met zo’n kleintje en alle nieuwe dingen die daarbij komen kijken, optimaal genieten van mijn zoon en gezin. En heb ik ook echt ervaren dat als je als moeder niet goed in je vel zit, dat ook uitwerking heeft op je kindje en op je gezin. Gun het jezelf en ook je gezin: zoek hulp: Froukje kan je zo goed helpen!

Anoniem

Froukje heeft op een laagdrempelige manier, door goed te luisteren, in een korte tijd samen met mij tot de kern van mijn vraagstuk weten te komen. Hierdoor waren de doelen helder. De praktische tips die Froukje gaf sloten aan bij mij en het lukte mij hierdoor direct om dit in de praktijk te brengen. Hierdoor heb ik in korte tijd het coachtraject met een positief gevoel doorlopen.

Anoniem

Ik ben bij Froukje gestart omdat ik een erg vervelend gevoel heb overgehouden aan mijn bevalling en de kraamperiode. Froukje heeft oprecht de tijd genomen om naar mijn verhaal te luisteren en samen met mij te kijken naar hoe we dit naar een neutraal gevoel konden omzetten. Ik heb ontzettend veel aan deze gesprekken gehad, ik ben niet meer bang voor een eventuele volgende zwangerschap en bevalling en daarnaast heb ik ook heel veel over mezelf geleerd. Ze heeft mij veel meegegeven waar ik in het dagelijks leven ook wat aan heb. Ik ben haar heel dankbaar! Ik kan nu met een neutraal gevoel terugkijken naar mijn bevalling zonder negatieve gevoelens. Een hele fijne en warme coach die ik iedereen zou aanraden.

Anoniem

 Het coachtraject bij Froukje heb ik als prettig, open en verhelderend ervaren. Het heeft mij veel opgeleverd en heeft mij zeker geholpen. Het was boven verwachting!

Suus

Ik heb goede en betrouwbare gesprekken gehad samen met Froukje. Ze is ook erg betrokken, luistert goed naar je en toont veel empathie. Ik ben haar erg dankbaar voor de gesprekken en heb goede handvaten gehad voor mijn bevalling en kraamtijd.

Anoniem

Na de geboorte van mijn eerste kind was ik mezelf even kwijt, zoekend naar een nieuw ritme. Ook met mijn partner. Op advies van verloskundige roos, kwam ik bij jij+coaching terecht. In een huiselijke sfeer je verhaal kunnen doen en gesteund worden in je verhaal. Je wordt goed geholpen om je gedachten en gewoontes aan te passen. De tijd die er voor je genomen wordt, is het meer dan waard geweest. Ik geniet weer van mijn kind, man en vooral van mezelf!

Anoniem

Bevalling verwerken Angst voor bevallen

Froukje gaf woorden aan mijn gedrag, waardoor ik het beter ging begrijpen wat ik eigenlijk deed. Ik maakte het mezelf en mijn omgeving onbewust behoorlijk lastig, terwijl dat met bewustwording veranderde. Door mijn ‘loslaten’ en minder krampachtig alles goed willen doen, werd het thuis gezelliger en was ik zelf meer ontspannen. Verder heb ik geleerd hoe ik met mijn perfectionisme om kan gaan en hoe ik mijn doelen wat anders kan stellen. Ook hebben we naar een volgende bevalling gekeken waar Froukje me praktische handvaten meegaf die ik zou kunnen doen/proberen. Ik heb het meest gehad aan hoe Froukje mij liet begrijpen wat er eigenlijk gebeurde in mijn hoofd en daardoor ook in mijn gedrag (en bevalling).

Anoniem

Froukje heeft mij geholpen bij het onder ogen komen van mijn angst voor bevallen, het probleem te analyseren en de angel eruit te halen. Dankzij goede gesprekken waar ze een spiegel voorhoudt en enkele opdrachten heb ik geleerd om meer vertrouwen in mezelf, mijn lijf en het proces te hebben. Ik begon met totale paniek als het gaat om bevallen waarbij ik zelfs ziek werd of flauw viel bij het horen van bevallingsverhalen of wanneer ik in medische situaties terecht kwam (zoals bloed prikken). Inmiddels kan ik zonder stress deze verhalen aanhoren, herken ik stressfactoren en -signalen van mijn lijf en kan ik de stress op tijd verminderen. Bovendien ben ik kalmer als het gaat om de bevalling en sta ik er in zoals in het leven: met vertrouwen en kracht de toekomst tegemoet gaan. Ik durf nu te bevallen!

Nancy

Froukje is een hele fijne coach, waar je echt iets aan hebt en waar je je fijn bij voelt! Ik raad het iedereen aan.

Anoniem

Het coachtraject bij Froukje voelde vertrouwd. Het heeft mij veel inzicht gegeven. Ik ben mijzelf beter gaan begrijpen.

Anoniem

Mentale begeleiding rondom zwangerschap, bevalling en ouderschap.

Ik heb mezelf zoveel beter leren kennen door de spiegel die Froukje me voor hield, op een rustige en veilige manier. Dit neem ik de rest van mijn leven mee!

Anoniem

Door het traject aan te gaan bij Froukje heb ik geleerd om te gaan met moeilijke/nieuwe situaties die het moederschap met zich mee brengt. Ze heeft me inzicht gegeven hoe hier mee om te gaan en het onder woorden te leren brengen. Ik heb nu meer ruimte in mijn hoofd en daardoor meer ruimte voor mijn gezin.

Anoniem

Ik ben bij Jij+ terecht gekomen, omdat ik een tijdens de zwangerschap van ons tweede kindje, een laag liggende placenta had met o.a. bloedverlies. Door allerlei gebeurtenissen en ervaringen tijdens de zwangerschap verloor ik het vertrouwen in mijn lichaam en ontwikkelde ik angsten voor de bevalling. Dit leidde tot veel stress en ontnam mij de mogelijkheid om te kunnen genieten van deze bijzondere periode. Via mijn kraamhulp kwam ik bij Jij+ terecht, waar Froukje me vanaf het eerste gesprek meteen geruststelde en me zonder enig oordeel aanhoorde. Samen zijn we op zoek gegaan naar tools die me konden helpen om te leren omgaan met mijn zorgen en angsten, met als resultaat dat ik op een andere manier naar mijn zwangerschap ben gaan kijken en anders leerde omgaan met de angsten en spanningen die ik ervoer. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen in mijn lichaam en dat had weer invloed op de manier waarop ik naar mijn bevalling ben gaan kijken.
Ik kan Jij+ iedereen, die tijdens haar zwangerschap spanningen of angsten ervaart, aanraden. Met slechts een paar gesprekken en de nodige tips en adviezen kan Froukje je helpen om weer vol zelfvertrouwen te genieten van deze bijzondere periode!

Anoniem

De gesprekken en begeleiding van Froukje zijn erg prettig en laagdrempelig. Ik voelde me snel op mijn gemak. Froukje luistert goed en hoort echt wat je zegt. Ze komt snel tot de kern en slaat hiermee de spijker op z’n kop. Na het traject kijk ik niet meer negatief terug op mijn bevalling, maar juist met een gevoel van trots en geluk.

Anoniem

Zelfvertrouwen rust bevalling zwangerschap

Wat een fijn persoon en goede gesprekken heb ik gehad met Froukje. Ze wist precies wat ik nodig had en luisterde écht naar mij. Hierdoor kon ik me volledig open stellen en samen aanpakken wat mijn issues waren. Kortom een enorm fijne ervaring en dankbaar voor haar hulp. Ik zou haar zeer zeker aanraden als zwangerschapscoach!

Anoniem

Froukje is een mensen-mens die goed aanvoelt waar wat nodig is. Speelt open kaart en stelt bij waar nodig is.
Kundig, warm en erg eerlijk.

Was heel prettig om dit traject te mogen doorlopen. Dank je wel, Froukje!

Naninka Simons

Froukje heeft mij heel goed geholpen. Ik had een slechte ervaring met mijn eerste bevalling en periode daarna. Ik wilde mij heel graag beter voelen over wat er was gebeurt en ook een plan maken voor mijn 2e bevalling. Wat ik van Froukje heb gekregen is veel meer. Ik voel me heel goed over mijn toekomstige  bevalling en periode daarna, maar ook voel ik mij veel beter als persoon. Ik voel me erg kalm en blij. Super bedankt voor alles Froukje!!

Anoniem

Ga naar de inhoud