Ik ben Froukje Bierenbroodspot, coach, verloskundige en moeder van 2 prachtige zoons.

Sinds 2005 ben ik afgestudeerd en werkzaam als verloskundige en in 2018 heb ik mijn opleiding tot coach afgerond.

De eerste 4 jaren van mijn loopbaan als verloskundige ben ik werkzaam geweest in een aantal verloskundige praktijken (eerstelijns). Inmiddels werk ik (15 jaren) als klinisch verloskundige in het ziekenhuis. In deze tijd heb ik van dichtbij alle aspecten rond zwangerschap en bevalling mogen meemaken, en heb daardoor een goed referentiekader voor jouw vraagstuk; voor wat er bijna altijd goed gaat, wat er soms mis kan gaan, of welke dingen gewoon moeilijk kunnen zijn.

Daarnaast ondersteun ik als lid van het Bravis-team Collegiale Opvang sinds paar jaar ook mijn collega’s in het ziekenhuis na het meemaken van een schokkende gebeurtenis.

Omdat ik erg geïnteresseerd ben in persoonlijke ontwikkeling en de achterliggende patronen van het menselijk gedrag, heb ik naast mijn werk als verloskundige een 2-jarige opleiding tot coach gevolgd aan het Europees Instituut.

Vanaf april 2023 ben ik tijdelijk werkzaam als trainer voor stichting Fiom, waar ik werk aan het opzetten en geven van trainingen aan hulpverleners en zorgprofessionals rondom de thema’s ongeplande zwangerschap, het nemen van ingrijpende beslissingen, rouw, verlies en het verwerken van een beëindigde zwangerschap.

Mensen helpen en hen bijstaan op moeilijke momenten, vormt dus de basis van al mijn werkzaamheden. Eerst als verloskundige, later ook als coach. Dit doe ik met heel veel plezier en neem daar mijn ervaring als moeder graag in mee.

Froukje Bierenbroodspot verloskundig coach bij zwangerschap bevalling en ouderschap
Ga naar de inhoud